Loading...

Project Description

Vakantie India: 16-daagse individuele rondreis Rajasthan in Heritage hotels

Tijdens deze 16-daagse Heritage rondreis bezoekt u niet alleen de bekende hoogtepunten van Rajasthan maar ook de wat minder bekende zoals Mandawa, Bikaner en Ranakpur. Natuurlijke ligt de nadruk op de imposante steden met paleizen, tempels en moskeeën maar u gaat ook naar de woestijn en u bezoekt kleine dorpjes. Zo maakt u kennis met het India van toen en van nu. Rajasthan heeft een rijke historie, waarin de Maharadja’s een belangrijke rol speelden. Hun sporen komt u dan ook overal tegen, o.a. in de hotels waar u verblijft want dat zijn veelal oude paleizen van de Maharadja’s. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de Taj Mahal. Dit gebouw is geen paleis, maar een mausoleum ter nagedachtenis aan de vrouw van Shah Jahan.

De 16-daagse rondreis Rajasthan in Heritage hotels is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

India biedt heel veel afwisseling op het gebied van religie, bevolking en landschap. U kunt het land meerdere malen bezoeken zonder hetzelfde gezien te hebben, het is dus zeker geschikt voor “repeaters”. India staat vooral bekend om haar unieke bouwkunst die zich uit in de gedecoreerde paleizen maar het land heeft ook een specifieke religieuze sfeer, door de vele monniken die u rond ziet lopen en de gelovigen die zich onderdompelen in de Ganges. Het is een bruisend, kleurrijk land met totaal andere gebruiken dan bij ons dus u zult heel veel nieuwe indrukken opdoen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Jaisalmer Fort

Het Jaisalmer Fort behoort tot één van de grootste forten ter wereld en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het werd gebouwd in 1156 door Rawal Jaisal, waar ook de naam Jaisalmer vandaan komt. Het fort ligt in de Thar-woestijn op de Trikuta-heuvel waar veel veldslagen zich hebben afgespeeld. Maar Jaisalmer was ook de plek waar alle karavanen op de Zijderoute stopten waardoor het een belangrijk kruispunt werd tussen oost en west. Dankzij de gele zandstenen muren heeft het als bijnaam “het Gouden Fort” gekregen.

Agra Fort

Het Agra Fort in Agra ligt op 2.5 km. afstand van de Taj Mahal en staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het is de voormalige residentie van de Moghul dynastie en niet echt een fort, maar meer een ommuurde stad. Het is bekend vanwege de Indische Opstand die er plaatsvond in 1857 waardoor de Brits Oost Indische Compagnie uit India verdreven werd. Hierna zou India decennia lang rechtstreeks door Groot Brittannië geregeerd worden.

Jagdish Tempel

De Jagdish Tempel is een grote Hindoeïstische Tempel gelegen midden in Udaipur. Het is één van de grootste monumenten van de stad en gebouwd in 1651 door Maharana Jagat Singh. Na een aantal trappen kom je bij de ingang en heeft het gebouw verschillende verdiepingen met een verborgen verdieping in de beltoren. Het is een duidelijk voorbeeld van Maha Maru architectuur met uitbundige versieringen en gravures. Zo staan er vele beeldhouwwerken waaronder tientallen olifanten.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Retourvlucht Amsterdam – Delhi v.v. per KLM
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma
 • Hotelaccommodatie in Heritage hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Mineraal water tijdens lange afstanden
 • Airconditioned vervoer gedurende de rondreis met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Lokale Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Visumkosten € 65.00 p.p. ( U kunt het visumformulier downloaden op www.indianembassy.nl)
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3+4* hotels 4+5* hotels
November dagelijks € 2.047 € 2.312
December dagelijks € 2.400 € 2.442
Januari -april dagelijks € 2.047 € 2.312
Mei – juni dagelijks € 1.976 € 2.112
Juli – oktober dagelijks € 2.224 € 2.488
1 persoonskamer € 441 € 676

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

India heeft voornamelijk een tropisch klimaat met een temperatuur die varieert van 25 tot 45°C gedurende het gehele jaar. Door de enorme grootte van het land komen er ook andere klimaatzones voor. Er zijn twee regenperiodes die zeer hevig zijn: van november tot april (in het noordoosten) en van mei tot oktober (in het zuidwesten).
Voor het reizen naar India heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een visum nodig dat bij aankoop 6 maanden geldig is.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Delhi. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze agent en krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Delhi.

Dag 2 Na het ontbijt heeft u de hele dag een citytour met bezoek aan Old en New Delhi. U bezoekt onder andere the Red Fort, Raj Ghat het herdenkingsmonument voor Gandhi, Jama Masjid de grootste moskee van India, Chandni Chowk de kleurrijke markt en Qutub Minar. De overnachting zal plaats vinden in Delhi.

      

Dag 3  Na het ontbijt vertrekt u naar Mandawa met onderweg verschillende stops (268 km., 6 uur). Aan het eind van de dag brengt u een kort bezoek aan de stad. U kunt genieten van de middeleeuwse sfeer en de prachtig versierde huizen. De overnachting zal plaatsvinden in Mandawa.

Dag 4  Na het ontbijt vertrekt u naar Bikaner (188 km., 4 uur). ’s Middags gaat u Bikaner bezoeken. Het is een historische plaats op de karavaanroute met een enorm fort. De overnachting zal plaats vinden in Bikaner.

       

Dag 5  Na het ontbijt vertrekt u naar Jaisalmer en maakt u onderweg verschillende stops (330 km., 7 uur). De overnachting zal plaats vinden in Jaisalmer.

Dag 6  Na het ontbijt bezoekt u Jaisalmer en haar fort. De huizen in de smalle steegjes, met kleine ramen, staan er nog steeds zo bij als eeuwen geleden. Er heerst dan ook een bijzondere sfeer. Men zegt dat in Jaisalmer de knapste mannen en vrouwen van Rajasthan wonen. ’s Middags gaat u naar de Sem woestijn en stopt u onderweg bij kleine dorpjes. De overnachting zal plaats vinden in Jaisalmer.

     

Dag 7  Na het ontbijt vertrekt u richting Jodhpur en maakt u verschillende stops onderweg (290 km., 6 uur). In Jodhpur maakt u een citytour en bezoekt u onder andere het Mehrangarh Fort en Jaswant Thada. De overnachting zal plaatsvinden in Jodhpur.

Dag 8  Na het ontbijt reist u via Ranakpur, waar u de Jain Tempel bezoekt, naar Mount Abu (244 km., 6 uur). ’s Middags bezoekt u Mount Abu dat op 1200 meter hoogte ligt. Met name de Jain Tempel en de Adhar Devi Tempel zijn interessant. De overnachting zal plaatsvinden in Mount Abu.

       

Dag 9 Na het ontbijt reist u naar Udaipur en maakt u verschillende stops onderweg (292 km., 7 uur). De overnachting zal plaatsvinden in Udaipur.

Dag 10  Na het ontbijt maakt u een excursie naar de tempelcomplexen van Eklingji en Nagda. ’s Middags maakt u een citytour in Udaipur met bezoek aan het Pichola meer, het City Palace Museum, Jagdish Tempel en Sahelion Ki Bari. De overnachting zal plaatsvinden in Udaipur.

       

Dag 11  Na het ontbijt vertrekt u naar Pushkar en maakt u stops onderweg (290 km., 7.5 uur). De overnachting zal plaatsvinden in Pushkar.

Dag 12  Na het ontbijt gaat u ’s ochtends Pushkar bekijken met het heilige meer, de vele gelovigen en de kamelenraces. ’s Middags reist u naar Jaipur via Ajmer, een stad die voor moslims zeer belangrijk is. Zeven bedevaarten naar Ajmer staan gelijk aan één bedevaart naar Mekka. Er bevinden zich dan ook veel moskeeën in Ajmer. De overnachting zal plaatsvinden in Jaipur.

      

Dag 13  Na het ontbijt bezoekt u het Amber Fort. Geniet van de eeuwenoude citadel, het marmeren paleis, de vele pilaren en torens en de miljoenen spiegeltjes. Daarna gaat u een citytour door Jaipur maken met o.a. het City Palace Museum, de Hawa Mahal en Johri Bazaar. De overnachting zal plaatsvinden in Jaipur.

Dag 14  Na het ontbijt reist u naar Agra (232 km., 5.5 uur). Onderweg stopt u in via Fatehpur Sikri, een spookstad waar de gebouwen nog in prima staat verkeren. De overnachting zal plaatsvinden in Agra.

      

Dag 15  Na het ontbijt komt de climax van deze reis en bezoekt u de Taj Mahal (gesloten op vrijdag). Ook het indrukwekkende Rode Fort wordt bezocht. Daarna reist u naar Delhi. Indien gewenst boeken wij een dagkamer voor u. ’s Avonds laat krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16  Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.