Loading...
Home/India vakantie en rondreizen, Reisthema privéreizen/India 20-daagse rondreis natuur en Safari door het zuiden van India

Project Description

Vakantie India 20-daagse rondreis natuur en Safari door het zuiden van India

Tijdens deze rondreis door India gaat u veel prachtige flora en fauna tegenkomen. Als u India hoort zult u wellicht niet meteen aan Safari denken maar toch kunt u hier prachtige safaritochten maken, dit gaat u ook  doen tijdens uw rondreis. Tijdens deze reis gaat u genieten van natuur, safari, zon zee en strand

  De 20-daagse rondreis India  is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Tijdens deze rondreis kunt u genieten van het prachtige India. U krijgt zoveel van het land te zien en ontdekt dat de natuur werkelijk prachtig is. Tijdens de safaritochten zult u veel wilde dieren zien. En de laatste dagen van de reis kunt u heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand in Kumarakom.

 Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Nagarhole National Park

Het Nagarhole National Park (ook bekend als Rajiv Gandhi National Park ), is een nationaal park in het district Kodagu en het district Mysore in de deelstaat Karnataka in Zuid-India .Het park heeft een rijke bosbedekking, kleine beekjes, heuvels, valleien en watervallen. In het park zijn veel wilde dieren te vinden zoals  tijgers , Indiase bizons en olifanten .

 

 

Periyar National Park

Periyar is een nationaal park in de staat Kerala in India. Het park staat vooral bekend als olifantenreservaat en sinds 2001 ook als tijgerreservaat De hoofdingang van het park is het dorp Thekkady . Het park ligt rond een meer dat gevormd werd door een dam in de rivier Periyar die in 1895 werd gebouwd

 

 

Kumarakom

Kumarakom is een populaire toeristische bestemming op 16 kilometer afstand van de stad Kottayam in Kerala .
Vele toeristen komen naar deze bestemming om te genieten van zon, zee en strand.

 

 

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Internationale vlucht Amsterdam – Bangalore en Cochin – Amsterdam via Dubai per Emirates
 • Privé vervoer per Toyota Innova (SUV) airconditioned voertuig met privé Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Alle kosten, maaltijden en overnachting voor de chauffeur tijdens uw reis.
 • Hotelaccommodatie 5***** op basis van 1 x 2 pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van half pension (ontbijt en diner) en volpension (ontbijt, lunch en diner) in Nagarahole National Park en op Houseboat volgens reisprogramma
 • Alle genoemde excursies/game drives en entreegelden volgens programma
 • Extra lokale Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Alle genoemde motor boottochten en nature Walk volgens reisprogramma
 • The Blue Toy Train rit
 • Country Boat Cruise in Kumarakom op 18 nov
 • 1x Panoramic tour van Cochin City
 • Alle entreegelden voor de parken
 • Alle genoemde transfers
 • Infoboekje met informatie over de reis en het land
 • Visumkosten (ong. €65.00 p.p. online te verkrijgen op https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html )
 • genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

De prijzen worden momenteel samengesteld.

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Exclusieve/luxe reizen 
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Bangalore. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 2 Nadat u bent gearriveerd in Bangalore staat onze reisleiding klaar om u welkom te heten en naar uw hotel te brengen. In de middag maakt u een stadstour door Bangalore. Uw overnachting vindt plaats in Bangalore.

          

Dag 3 Na het ontbijt wordt naar het Nagarhole National Park gebracht waar u drie nachten zult verblijven. In de middag maakt u een game drive in een gedeelde jeep of een safari in een gedeelde boot.

          

Dag 4 In de vroege ochtend voor het ontbijt maakt u een game drive in een gedeelde jeep op zoek naar wilde dieren. Na het ontbijt wandelt u met een gids door de wildernis. In de middag maakt u een safari over de Kabini rivier in een gedeelde boot op zoek naar wilde dieren en vogels.

Dag 5 Vandaag heeft u weer de mogelijkheid om een game drive te maken voordat u gaat ontbijten. Het Nagarhole National park bestaat uit dichte bossen, graslanden, oeverlanden en moerassen en staat bekend om haar grote kuddes olifanten en andere wilde dieren.

Dag 6 In de ochtend wordt u na het ontbijt naar uw hotel in het op 2.240 meter hoogte gelegen Ooty gebracht waar u twee nachten zult gaan verblijven. Ooty is een voormalig “Hillstation” uit de Engelse koloniale tijd en ligt in de Nilgiri heuvels. In de middag kunt u het stadje met haar vele koloniale huizen en gebouwen bekijken.

          

Dag 7
  Na het ontbijt maakt u een ritje met de beroemde stoomtrein. Het totale traject van de Blue Train of Toy Train, is 46 km en voert door 13 tunnels en 14 bruggen door een gevarieerd heuvelig en weelderig groen landschap. De middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 8 Na het ontbijt wordt u door een bergachtig landschap vol ongerepte en dicht beboste valleien en exotische thee- en kruiden plantages naar het op 2.000 meter hoogte gelegen Munnar gebracht waar u vannacht zult verblijven. Net als Ooty is Munnar een Hillstation waar de Engelsen in de koloniale tijd de hitte van Zuid India probeerden te ontvluchten. Uw middag heeft u ter vrije besteding.

          

Dag 9 In de ochtend gaat u ontbijten. Daarna maakt u een Soft trekking  met Engelssprekende gids naar de thee plantage route om de omgeving te verkennen. De middag heeft u ter vrije besteding. Uw overnachting zal in Munnar plaatsvinden.

Dag 10   Na het ontbijt wordt u naar het Periyar National Park gebracht waar u drie nachten zult verblijven. Periyar is een van de mooiste parken in de wereld en is een paradijs voor natuur en wildlife liefhebbers. In de middag maakt u een safari per boot over het meer. U hebt een grote kans om Indiase bizons en olifanten te zien die op de oevers komen om te drinken.

          

Dag 11   Vandaag maakt u na het ontbijt de gehele dag te voet en per motorboot een safari door het Periyar National Park. U gaat op zoek naar de vele wilde dieren die hier te vinden zijn en het prachtige landschap. Uw overnachting vindt plaats in het Periyar National Park.

Dag 12 Na het ontbijt heeft u weer de mogelijkheid de gehele dag te voet en per motorboot een safari te maken door het Periyar National Park. De rijke vogelwereld omvat o.a. Malabar trogons, diverse imposante neushoornvogels, kleurrijke honingzuigers en de Ceylon kikkerbek met zijn bizar gevormde bek.

Dag 13   Na het ontbijt wordt u naar Kumarakom gebracht waar u vannacht in een heerlijk resort aan het met tropische palmbomen omzoomde Vembanad meer verblijft.

          

Dag 14   Vandaag wordt u na het ontbijt naar de haven gebracht waar u aan boord gaat van uw huisboot. In de middag vaart u door een met weelderig groen omzoomd netwerk van kanaaltjes, riviertjes, lagunes en meren. Uw overnachting zal plaatsvinden op de huisboot.

          

Dag 15   In de ochtend wordt u wakker op de huisboot waar u heerlijk kunt ontbijten. Onderweg ziet u het zoute water van de Arabische zee en het zoete rivier water zich mengen en een rijke voedselbronnen vormen voor vele soorten vogels en dieren. U zult onderweg kleine dorpjes en mensen die velden bewerken en vissen vanuit houten bootjes zien. Uw overnachting vindt plaats op de huisboot.

Dag 16 In de loop van de ochtend meert u af in de haven van Alleppey en wordt u naar Marari Beach  (Mararikulam Beach ) gebracht waar u komende nachten verblijft. De komende dagen kunt u genieten van zon, zee, strand en lekker eten.

          

Dag 17 Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt genieten van zon, zee strand en al het heerlijke eten.

          

Dag 18 Vandaag heeft u na het ontbijt weer een dag ter vrije besteding. U kunt nog lekker genieten van zon, zee en strand en helemaal tot rust komen.

Dag 19 In de ochtend gaat u ontbijten. Later wordt u met een transfer naar Cochin gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam. Hier zult u morgen arriveren.

          

Dag 20 Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.