Loading...

Project Description

 Groepsrondreis Libanon 8 dagen / max. 12 personen

Vanaf 985,– euro per persoon

Highlights: tijdens je rondreis verblijf je in metropool Beirut, uitvalsbasis voor de excursies. Je gaat naar het schitterende werelderfgoed Byblos en Deir El- Qamar, traditioneel dorp in het Choufgebergte met bezoek aan het Ottomaanse paleis Beiteddine. In het zuiden van Libanon bezoek je Sidon en Tyre met ruïnes van Kruisvaarderskastelen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. De reis brengt je naar het antieke Baalbek, naar Anjar, een stad gebouwd in de Ottomaanse tijd en door het Nationaal Ceders Reservaat, met haar imposante cederbomen (nationaal symbool van het land). Je bezoekt de spectaculaire Jeita grotten waarna je vanuit Harissa een fantastisch uitzicht op de baai van Jounieh en over Beirut hebt.

Geniet van de wijnproeverij in Ksara, van de Libanese keuken en van de legendarische gastvrijheid. Libanon zal je verwachtingen overtreffen, het heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis!

Vertrekdata 2019:

15/11 – 23/11  985,– euro

Beirut

Beiroet is de grootste stad van Libanon en stond vanwege haar allure bekend als het Parijs van het Midden- Oosten. Tijdens de Burgeroorlog werd een deel van de historische binnenstad nagenoeg compleet verwoest. Maar inmiddels is Beirut deels gerestaureerd en wordt de stad met hart en ziel door haar bewoners verder opgebouwd. “Before I die, Beirut has got to live!”, enkele van de leuzen die je op gebouwen in de steigers aantreft. Op de drukke terrassen en langs de boulevard zie je mannen en vrouwen waterpijp roken, volle restaurants en aantrekkelijke winkels op loopafstand. Bezoek het Nationaal Museum en ervaar het bruisende nachtleven van Beirut. In Beirut kan het allemaal, de stad zal een onvergetelijke indruk op je maken!

Byblos

De eerste bewoning van Byblos (Jbeil) gaat terug tot zeker 6000 jaar voor Chr., de stad is daarmee een van de oudst bewoonde steden ter wereld. Byblos was de belangrijkste haven van de Levant, waar cederhout werd geproduceerd en verhandeld vanuit het achterliggende berggebied. Byblos is door UNESCO in 1984 tot Werelderfgoed verklaard vanwege de overblijfselen uit verschillende beschavingen. Ervaar de oudheid van de stad, haar middeleeuwse haven, het Kruisvaarderskasteel, Romeins theater en neem vooral een kijkje in de druk bezochte gezellige soukhs.

Baalbek

Baalbek ligt in de Bekaa- vallei in het achterland van Libanon en staat bekend om haar uitstekend bewaarde Romeinse architectuur. De Romeinen bouwden hier gigantische tempels ter verering van Jupiter, Baalbek was daarmee in het verleden een heus pelgrimsoord waar reizigers vanuit alle windstreken aankwamen. Maar ook voor de Romeinen werden er onder Griekse invloed al goden vereerd en zijn monolieten uit de Oudheid overgebleven. Baalbek staat eervol vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst.

8-daagse rondreis Libanon:

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting en toeslagen
 • Meet & assist bij aankomst op het vliegveld van Beirut
 • Transfers en transport met airconditioned mini- bus, of mini- van
 • Overnachtingen in 4**** op basis van Bed & Breakfast
 • Engelstalige Libanese professionele reisbegeleiding
 • Excursies volgens schema naar: Sidon en Tyre, Deir al -Qamar & Beiteddine, Byblos en de grotten van Jeita, Baalbek, Ksara met wijnproeverij, Anjar

Vluchtschema wordt 10 weken voor vertrek bekend gemaakt. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Overnachting in centraal gelegen 4**** hotel in Beirut, verzorging op basis van bed & breakfast (ontbijt).

Deze reis kan -onder voorbehoud van vertrek- geboekt worden zonder vluchten, landarrangement €795,- (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

 • Lunches, diners en andere maaltijden, drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Entreegelden en facultatieve excursies
 • Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
 • Administratiekosten € 13,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Deze reis kan -onder voorbehoud van vertrek- geboekt worden zonder zonder vluchten, prijs landarrangement € 795,- (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Prijs deelname groepsrondreis vanaf €985,- per persoon. Eenpersoons- supplement €290,- (voor eenpersoonskamer)

Deze reis kan -onder voorbehoud van vertrek- geboekt worden zonder zonder vluchten, prijs landarrangement € 795,- (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

De maximale groepsgrootte is 12 personen, vertrekgarantie vanaf 8 personen. Voor meer informatie over de vertrekgarantie, neem contact met ons op.

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

Een enthousiaste Libanese reisbegeleider begeleidt de reis en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen.

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden en in de zomermaanden rond de 20 tot 30 graden. April, mei, juni, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Libanon te reizen. Hiermee vermijd je de milde winterperiode met veel (winterse) neerslag en de hete zomerperiode. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Libanon.

Vereist is een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. In het paspoort mogen geen stempels van Israël staan. Om deze reden kun je eventueel een tweede paspoort bij je gemeente aanvragen.

Het visum voor Libanon is bij aankomst op de luchthaven gratis te verkrijgen.

In Libanon betaal je met de Libanese Pond. Bijna overal zijn geldautomaten om te pinnen, creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd. Contantbetalingen met Amerikaanse dollars worden doorgaans geaccepteerd.

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Voor vaccinaties verwezen naar GGD

De groep waarmee je reist is klein, je bent vrij om wel of niet deel te nemen aan excursies en om je tijd zelf in te vullen.

Wil je deelnemen aan een Libanese kookles, liever zelf op pad, of het nachtleven van Beirut ervaren? Laat ons weten, graag denken we met je mee.

Excursies zijn in het reisplan inbegrepen, toegangsgelden om bovengenoemde reden niet. Je hebt hierdoor de vrijheid je eigen plan te trekken zonder daarvoor onnodig entreekosten vooruit te betalen.

Van dag tot dag:

8-daagse groepsrondreis

Dag 1 Aankomst en overnachting in Beirut.

Dag 2 Excursie van Beirut naar Deil al Qamar & bezoek aan Beiteddine Palace. Overnachting in Beirut.

Dag 3 Van Beirut naar Byblos, bezoek aan de Jeita grotten en Harissa. Overnachting in Beirut.

Dag 4 Vrije dag in Beirut; city- tour en shoppen. Overnachting in Beirut.

Dag 5 Van Beirut naar Baalbek en Anjar en wijnproeverij in de Ksara Wineries. Overnachting in Beirut.

Dag 6 Vrije dag in Beirut (neem contact op voor excursie- mogelijkheden). Overnachting in Beirut.

Dag 7  Excursies naar Tyre en Sidon. Overnachting in Beirut. Overnachting in Beirut.

Dag 8 Vertrek vanuit Beirut naar huis.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.