Loading...
Home/Destination Holland/Familie trip Zaltbommel Gorinchem Woudrichem met Loevestein en De Efteling 4 dagen

Project Description

Familie trip Zaltbommel, Gorinchem, Woudrichem met Slot Loevestein en De Efteling | 4 dagen

EUR 259,– per persoon

Op zoek naar een verrassend en ontspannen uitje met je gezin? Welkom in de gezellige vestingsteden Zaltbommel, Woudrichem en Gorinchem! Ervaar de rust van de groene uiterwaarden in De Bommelerwaard, eiland tussen rivier De Maas en De Waal.

De familie trip is inclusief verblijf van drie nachten in de gezellige B&B In de Oude Smederij Zaltbommel. Inbegrepen zijn ook een  minicruise over De Waal, entreetickets van Slot Loevestein en de Efteling en een pannenkoekendiner!

 Destination Holland | Mondi DMC The Netherlands

Wil je boeken, of het reisarrangement aanpassen? Bel, of mail ons. 

  Zaltbommel bruist!

  Wie kent niet haar silhouet vanaf de Waalbrug en de A2? Bezoek Zaltbommel eens, want de stad en De Bommelerwaard hebben je alles te bieden! Vestingstad Zaltbommel heeft haar kleinschalige en historische karakter behouden en is rijk aan leuke winkels en restaurants. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed, zoals het Stadskasteel, Slot Loevestein, Kasteel Ammersoyen en de zuid- westelijke Hollandse Waterlinie, recentelijk genomineerd als Unesco erfgoed. Grenzend aan De Waal en De Maas is De Bommelerwaard als vaargebied al langer bekend onder bootbezitters. Maar met haar uitgestrekte uiterwaarden en aantrekkelijke fiets- en struinroutes wordt het ook ontdekt door wandelaars en fietsers. Geniet van de rust en het groen. Wil je vanuit De Bommelerwaard de grote steden in? Dat kan, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch, Breda, Gorinchem en Nijmegen liggen op minder dan een uurtje rijden.

  Zoek het avontuur

  Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland, want wie kent niet het verhaal van Hugo de Groot die in een boekenkist ontsnapte? In het oer- Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig aantrekkelijk voor een dagje uit. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Een groots avontuur voor jong en oud, beleef het!

  Struinen en fietsen

  Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in De Bommelerwaard. Volg de route langs Munnikenland, Slot Loevestein, de Gamerensche en De Brakelse Benedenwaarden. Een route die zich kenmerkt door dijken, kades, ooibossen en plassen. Je passeert grasland waar Konikpaarden en Rode Geusrunderen grazen en waar je in de zomermaanden de heerlijkste geuren langs de zomerkaden opsnuift. Veldsalie en Wilde Marjolein, ook wel oregano genoemd, staan dan in volle bloei. Schoenen aan, of stap op de fiets en geniet in alle rust van een sportief, mooi en leerzaam dagje!

  Gorinchem

  Gorinchem is een echte vestingstad, prachtig gelegen tegenover Woudrichem aan de Merwede en de Linge. Rond 1600 werd de middeleeuwse stad een ‘moderne’ vesting. De Tachtigjarige Oorlog was in volle gang en de vesting hield de Spanjaarden op afstand. Later in 1672 werd Gorinchem een belangrijke vesting in de Oude Hollandse Waterlinie, ook in de Nieuwe Hollandse Waterlinie bleef Gorinchem een strategisch bolwerk. De oorspronkelijke vestingwallen met bastions zijn nog vrijwel helemaal intact. Het wandelpad over de vestingwallen loopt helemaal rond en geeft prachtige uitzichten over de rivieren; uniek in Nederland! Gorinchem is dan ook de grootste authentieke vesting van Nederland. Neem een kijkje in de volledig gerestaureerde Lingehaven en historische haven in het verlengde daarvan, een mooie rustige plek aan de rand van de gezellige binnenstad.

  De Efteling

  Bij iedereen bekend en nog altijd een leuk uitje: De Efteling in Kaatsheuvel op ongeveer 40km  van Zaltbommel. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows, in de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Nieuw in De Efteling: Max & Moritz, in de dubbele achtbaan beleef je met de hele familie een spannende, doldwaze rit vol streken. Ontsnap samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokkenwerkplaats in een van hun zeepkisten. Let onderweg goed op, want de kwajongens halen graag kattenkwaad uit! Welke baan kies jij, Max of Moritz? Voor de kleinsten onder ons, de hele familie of echte waaghalzen. Alles is mogelijk in onze wereld vol wonderen.

  Prijs 4 daagse familie trip Zaltbommel, Woudrichem, Gorinchem, met Loevestein en De Efteling: EUR 259,– p.p.

  Op basis van minimaal 2 en maximaal 4 personen.

  Inclusief:

  • 3 nachten/ 4 dagen verblijf in B&B in Zaltbommel (op basis van beschikbaarheid)
  • Retour- tickets riviercruise vanuit Zaltbommel naar Loevestein en naar Gorinchem
  • Entree tickets Loevestein (begeleiding optioneel)
  • Entree tickets De Efteling
  • Informatie struin- en fietsroutes
  • Verzorging op basis van ontbijt (ontbijtsoort op aanvraag)
  • 1x Diner in gezellig pannenkoeken restaurant

  Exclusief:

  • Toeristenbelasting (te betalen op locatie)
  • Dranken, fooien en andere persoonlijke uitgaven
  • Niet in het programma genoemde lunches en diners
  • Fietsen (optioneel 10 euro p.p.p.d. /elektrische fiets 25 euro p.p.p.d.)
  • Transport (ophaaldienst op aanvraag)
  • Administratiekosten Mondi Reizen  15,00 euro
  • SGR / SGRZ bijdrage 2,50 euro
  • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 euro

  Alle pakketreizen van Mondi Reizen worden aangeboden onder garantie van de SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

  VvKR en de algemene voorwaarden van Mondi Reizen zijn van toepassing.

  In De Bommelerwaard zijn leuke natuurwandelingen te ondernemen, ook staan in Zaltbommel en langs de kastelenroute enthousiaste toerbegeleiders voor je klaar.

  Op aanvraag regelen wij extra uitstapjes en arrangementen. Voor verdere informatie, neem contact met ons op.

  Familie trip Zaltbommel, Woudrichem en Gorinchem met Loevestein en De Efteling

  Van dag tot dag:

  Dag 1

  • Je uitstapje begint met een meet & greet en incheck in Zaltbommel (vanaf 15.00h).
  • Tip voor ‘s middags: bezoek het Stadskasteel, wandel rond de vesting en geniet van de namiddag in de stadsbrouwerij. Of ga shoppen in de vele winkels die Zaltbommel rijk is en neem plaats op een terrasje aan de Markt. Voor kids zijn leuke activiteiten te ondernemen, vraag ernaar in jouw B&B.
  • Tip voor ‘s avonds: diner in een gezellig restaurant in de binnenstad (op eigen gelegenheid, graag helpen wij je met regelen).
  • Je sluit de dag af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.

  Dag 2 

  • Vandaag start je de dag met een energiek ontbijt naar wens (op aanvraag, geef je voorkeuren aan).
  • ‘s Morgens stap je in Zaltbommel (met of zonder fiets) op de boot en je vaart richting Slot Loevestein (de boot vaart in juni, juli en augustus).
  • Beleef samen het avontuur van Slot Loevestein!
  • Tip voor ‘s middags: wandel/ fiets na je bezoek aan Loevestein naar Woudrichem en lunch in het pittoreske centrum.
  • Na de lunch neem je vanuit Woudrichem de boot naar Gorinchem. Geniet van je bezoek aan de gezellige binnenstad van Gorinchem!
  • Na je bezoek neem je de boot terug naar Woudrichem. Vervolgens vaar je via Loevestein door naar Zaltbommel of je fietst terug langs de uiterwaarden (ong. 2 uur).
  • In Zaltbommel aangekomen neem je in de namiddag wat rust. Aansluitend dineer je in een gezellig pannenkoekenrestaurant.
  • Je sluit de dag voldaan af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel.

  Dag 3  

  • Vandaag start je de dag met ontbijt (op aanvraag, geef je voorkeuren aan!). Dan bereid je samen het plan van de dag voor.
  • Stap in Zaltbommel op de fiets voor jouw tocht richting westen (Nederhemert Zuid en Heusden), of het noorden (Geldermalsen, Buurmalsen en Buren), of in oostelijke richting (Hurwenen en Rossum). Desgewenst laat je de fiets staan en wandel je een struinroute langs De Waal. Of relax en shop een dagje in Zaltbommel en breng met de auto een bezoek aan Kasteel Ammersoyen en de Hollandse Waterlinie. Informatie is ter plekke in de B&B beschikbaar
  • Geniet van je lunch in Heusden, Buren, of Rossum, Ammerzoden, of bij de forten van de Hollandse Waterlinie.
  • In de (na)middag keer je terug naar Zaltbommel en neemt wat rust. Aansluitend kun je borrelen en dineren (op eigen gelegenheid).
  • Je sluit de dag af en overnacht in jouw B&B in Zaltbommel

  Dag 4

  • Je start de dag met ontbijt (op aanvraag, geef je voorkeuren aan) en je kunt vooruitzien naar je bezoek aan De Efteling.
  • Rijd tijdig naar Kaatsheuvel (vanwege drukte) en geniet van een dag in het park!
  • Uitchecken tot 11.00u.

  Je overnacht in de kleine B&B In de Oude Smederij op toplocatie in Zaltbommel, 100% energie-neutraal en voorzien van alle gemakken. Restaurants en winkels liggen op loopafstand. Parkeerplaats voor de auto is aanwezig, fietsen zijn te huur. Ook is een ophaalservice beschikbaar.

  Wil je de route aanpassen, of meer informatie? Neem contact met ons op via 0031 418 648043, of mail naar info@mondireizen.nl

  Afspraak maken
  Offerte aanvragen
  Reis boeken

  Mondi DMC The Netherlands

  Welk arrangement heeft jouw voorkeur en past deze in jouw agenda? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, graag helpen wij verder.