Loading...

Project Description

Egypte 8- of 10-daagse individuele rondreis met Nijlcruise

Het opdoemen van de pyramides in Cairo vanachter de wolkenkrabbers is even bizar als indrukwekkend. Dan verstomt het lawaai van het verkeer en stapt u uit aan de rand van een enorme zandvlakte. De woestijnwind blaast om uw hoofd en doet u beseffen: dit zijn de pyramides. En u voelt zich een beetje farao.
Na Cairo maakt u een cruise over de Nijl. Hier ziet u duidelijk dat de Nijl de levensader van het land is. Overal dorpjes en mensen langs de oevers. Het is ook hier waar de wereldberoemde tempels staan vol met afbeeldingen en kleurrijke inscripties.  U eindigt uw vakantie in Luxor waar u natuurlijk de West Valley bezoekt met de vele tempels en het graf van Toetanchamon.

De 8- of 10-daagse Egypte rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan maken wij uw reis op maat.

Woorden schieten tekort om zo’n fantastisch land als Egypte te beschrijven! Overal ziet u dingen die u op school geleerd heeft maar dan staat u er ineens zelf naast! Zo is het heel onwerkelijk om aan de voet van de piramides te staan, om door het graf van Toetankhamoun te kruipen of om door de immense tempel van Luxor te lopen. De Nijl loopt als een rode draad door uw vakantie zoals hij als een rode draad door de Egyptische geschiedenis loopt. U komt hem steeds weer tegen, bijv. wanneer u een cruise op de rivier maakt. Aan het einde van uw vakantie kunt u heerlijk relaxen aan de Rode Zee waar u o.a. kunt snorkelen en duiken.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Cairo

Cairo is de hoofdstad van Egypte met een inwoneraantal van 13 miljoen. De stad heeft een oppervlakte van 214 km2.  Ze staat vooral bekend om de piramides en het Egyptische museum. Hier ziet u de prachtige stukken die men teruggevonden heeft in de graftempels zoals het gouden masker van Toutankamoun. Verder kunt u de citadel en haar moskee bezoeken of heerlijk slenteren langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat u in het Midden Oosten bent. Wilt u toch iets vragen, dan zijn de mensen heel vriendelijk en helpen ze je graag.

Sfinx

De Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld. Het is 73 meter lang en 20 meter hoog. In Gizeh net buiten Cairo, staan de drie grote piramides, met de sfinx ernaast. Hoe de vorm ooit ontstaan is, weet nog niemand. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een geheime kamer.

Kom Ombo

Kom Ombo is een oud Egyptische tempel 42 km. ten noorden van Aswan, direct aan de Nijl gelegen. Het is een bijzondere tempel omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en de reliëfs aan de buitenkant van de tempel. Ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich ook nog een nilometer, waarmee men de waterstand van de Nijl kon meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren kon bepalen. Hoe meer regen, hoe beter de oogst.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
  • Vlucht Amsterdam – Cairo, Cairo – Aswan  en Luxor – Amsterdam
  • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Alle transfers in privé auto (met airconditioning) met Engels sprekende chauffeur
  • Hotelaccommodatie 4* of 5* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
  • Genoemde maaltijden (ontbijt, tijdens de cruise ontbijt, lunch en diner)
  • Excursies Cairo (geen lunch)
  • Alle excursies en entreegelden volgens programma (in Cairo privé, tijdens de cruise gedeeld)
  • Engelssprekende gids gedurende de excursies
  • Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land

•   Visumkosten Egypte (€25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
.    Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Entreegelden om in de piramides te komen
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 4* hotels 8 dagen 5* hotels 8 dagen 4* hotels 10 dagen 5* hotels 10 dagen
November dagelijks € 1.089 € 1.173 € 1.188 € 1.291
December dagelijks € 1.315 € 1.186 € 1.407 € 1.541
Januari, febr. maart dagelijks € 1.089 € 1.173 € 1.188 € 1.291
April dagelijks € 1.268 € 1.358 € 1.407 € 1.541
Mei – juni dagelijks € 1.090 € 1.174 € 1.189 €1.493
Juli – augustus dagelijks € 1.179 € 1.262 € 1.273 € 1.413
September – oktober dagelijks € 1.179 € 1.262 € 1.359 €1.535
1-pers. kamer toeslag €327 €357 € 390 € 421

Minimum aantal deelnemers: 2

Tijdens deze individuele reis, reist u met uw eigen gezelschap (min. 2 pers.) onder begeleiding van Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is. Tijdens de excursies krijgt u een Engels sprekende gids. Voor deze reis kunnen we de route en andere onderdelen van tevoren geheel aan uw wensen aanpassen.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd  Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld. De kosten hiervoor bedragen circa US$ 25.00 of E 20,00 p.p.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

10-daagse rondreis:

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Cairo. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

Dag 2  Na het ontbijt gaat u naar piramides, de Sphinx en Gizeh. U overnacht wederom in Cairo.

          

Dag 3  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Cairo – Aswan zal plaatsvinden. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Aswan.

          

Dag 4  Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht, waar u een cruise maakt van 3 nachten. In de middag gaat u naar Elephantine Island, Botanic Garden en Kitchner Island. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar de High Dam, de onvoltooide Obelisk en Kom Ombo met haar prachtige tempel. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar de Horus tempel in Edfu en naar Luxor. In de middag bezoekt u daar Karnak Temple en de Luxor Temple. Het zijn imposante bouwwerken met prachtige reliëfs. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Dag 7  Na het ontbijt beëindigt u de cruise en gaat u naar de West bank. Daar bekijkt u verschillende tempels en bouwwerken. Hierna krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Luxor.

          

Dag 8  Vandaag heeft u een vrije dag. U overnacht in Luxor.

Dag 9  Vandaag heeft u een vrije dag. U overnacht in Luxor.

Dag 10  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Luxor – Cairo, Cairo – Amsterdam zal plaatsvinden. Aankomst Amsterdam.

8-daagse rondreis

Indien gewenst, kunt u ook al op dag 8 van Luxor naar Amsterdam vliegen.

 

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.