Loading...

Project Description

Egypte 15-daagse individuele rondreis met Nijlcruise en strand

Een uitgebreide reis met alle highlights van Egypte die echter in een rustig tempo worden bezocht. Zo begint de reis al meteen spectaculair met de beroemde pyramides van Gizeh. Niet alleen van ver, als u 3 driehoekjes boven de flats ziet uitsteken, maar ook van dichtbij blijven ze iets magisch uitstralen. Egypte heeft vele highlights, zo bezoekt u de hoofdstad Cairo, maakt u een bootcruise over de Nijl, maakt u kennis met de vele tempels en Toetanchamon in Luxor en maakt u uw vakantie nog compleet met een paar dagen strand.

De 15-daagse Egypte rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Egypte is een land met een indrukwekkende geschiedenis. De historie, de cultuur en de gastvrije bevolking zullen elke toerist een onvergetelijke vakantie bezorgen. Egypte bestaat grotendeels uit woestijn waar de rivier de Nijl als een groen lint doorheen stroomt. Rondom de Nijl is dan ook veel bedrijvigheid. De meeste van de prachtige monumenten uit het oude Egypte staan ook langs de rivier. Niet alleen de tempels maar ook het hectische centrum van Caïro, een cruise over de Nijl en de heerlijk stranden maken Egypte tot een bijzondere bestemming.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Moskee Mohammed Ali

De moskee van Mohammed Ali is de bekendste moskee van Cairo. Tussen 1830 en 1848 is hij gebouwd in opdracht van Mohamed Ali Pasha. De stijl van deze moskee is Ottomaans. In de 19e eeuw was het de grootste moskee ter wereld. De reden dat deze moskee gebouwd is, is ter herinnering aan de oudste zoon van Mohammed Ali, Tusun Pasha, die in 1816 is overleden.

Elephantine Island

Elephantine Island is een klein eiland in de rivier de Nijl, in het noorden van Nubië. Het eiland behoort tot Aswan, de grootste stad in Zuid-Egypte. Het heeft een lengte van 1200 meter en tot 1822 waren er vele tempels aanwezig op het eiland. Deze werden vernietigd door de Ottomaanse overheid. Nu is alleen de Tempel van Khnum nog over. Elephantine Island lag zeer strategisch voor de handel en de verdediging van de stad en is daarom altijd bewoond geweest.

Memphis

Memphis is een oude stad in Egypte die ligt op de westelijke oever van de Nijl. De stad ligt op ongeveer 20 km van Cairo. Memphis was in het Oude Rijk een belangrijke stad, namelijk de hoofdstad van Egypte, gesticht door Koning Menes. Door de vele overstromingen van de Nijl is de stad verloren gegaan en tegenwoordig is er nauwelijks nog iets van over. Het vruchtbare slib van de Nijl heeft er voor gezorgd dat het een landbouwgebied is geworden. Dat Memphis belangrijk was, blijkt wel uit het feit dat de teksten die op de piramides staan, werden samengesteld door priesters uit Memphis en Heliopolis.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

•    Vlucht Amsterdam – Cairo v.v.
•    Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
•    Genoemde binnenlandse vluchten
•    Alle transfers in privé auto (met airconditioning)
•    Transfer Luxor – Hurghada in bus (met airconditioning)
•    Bootticket Hurghada – Sharm El Sheik
•    Hotelaccommodatie 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
•    Genoemde maaltijden (14 ontbijten, 3 lunches, 8 diners)
•    Excursies Cairo (met lunch)
•    Excursie Cairo halve dag (zonder lunch)
•    Alle excursies en entreegelden volgens programma
•    Engelssprekende gids gedurende de reis
•    Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land

•   Visumkosten Egypte (€25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
.    Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Entreegelden om in de piramides te komen
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 4* hotels 5* hotels
Nov. jan. feb. maart dagelijks €1.499 € 1.651
December dagelijks €1.749 €2.002
April dagelijks € 1.755 € 1.913
Mei – juni dagelijks €1.500 € 1.652
Juli. aug.
sep.okt.
dagelijks €1.590 € 1.743
1-pers.
kamer toeslag
€ 500 € 607

Minimum aantal deelnemers: 2

Tijdens deze individuele reis, reist u met uw eigen gezelschap (min. 2 pers.) onder begeleiding van een Engels sprekende chauffeur die tevens uw reisleider is. Tijdens de excursies krijgt u een Engels sprekende gids. Voor deze reis kunt u de route of andere onderdelen van tevoren aan uw wensen laten aanpassen.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld. De kosten hiervoor bedragen circa US$ 25.00 of E 20,00 p.p.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Cairo. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

Dag 2  Na het ontbijt gaat u naar piramides, Skarra, sfinx en Memphis. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

      

Dag 3  Na het ontbijt gaat u naar Oud Cairo. Hier bezoekt u citadel en Mosque Mohammed Ali. De rest van de dag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

Dag 4  Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Cairo.

Dag 5  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Cairo – Aswan zal plaatsvinden. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Aswan.

      

Dag 6  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de haven, waar u op de boot stapt. U bezoekt Elephantine Island, Botanic Garden en Kitchner Island. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar High Dam en Obelisk. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

      

Dag 8  Na het ontbijt gaat u naar Kom Ombo en Edfu. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden aan boord.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar de haven. U bezoekt West Bank, Kernak en Luxor tempels. Hierna krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Luxor.

      

Dag 10  Vandaag heeft u een vrije dag. Aan het eind van de dag krijgt u een transfer naar Hurghada. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in Hurghada.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar Sharm El Sheik. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in Sharm El Sheik.

     

Dag 12  Na het ontbijt heeft u een vrije dag. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in Sharm El Sheik.

Dag 13  Na het ontbijt heeft u een vrije dag. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in Sharm El Sheik.

      

Dag 14  Na het ontbijt heeft u een vrije dag. Het diner en de overnachting zal plaatsvinden in Sharm El Sheik.

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vluchten Sharm El Sheik – Cairo en Cairo – Amsterdam zullen plaatsvinden. Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.