Loading...

Project Description

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten en Oman: 15-daagse autorondreis

(Deze reis kan ook met auto en chauffeur geboekt worden)

Een rondreis door deze 2 landen is een leuke mix van authentieke en moderne elementen. Want ondanks het feit dat het buurlanden zijn, zijn Oman en de Emiraten zeer verschillend. Zo staan de Emiraten bekend om hun hypermoderne steden met wolkenkrabbers, shopping-malls en jachthavens, terwijl dat in Oman nog helemaal niet speelt. Daar rijdt u langs forten, kleine steden met markten en prachtige natuur.

De 15-daagse autorondreis Verenigde Arabische Emiraten en Oman is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Oman is een modern land met een goede infrastructuur waardoor het reizen door dit land heel relaxed is. Tevens spreekt iedereen Engels waardoor u makkelijk uw weg kunt vinden. De ontegenzeggelijk Arabische grondslag komt tot uiting in het eten, de lokale taal, de nomaden en de souks en medina’s.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een unieke en opvallende cultuur, doordrengd van traditionele Arabische en Islamitische waarden aan de ene kant en moderne kosmopolitische waarden aan de andere kant. Abu Dhabi is de officiële hoofdstad en samen met Dubai vormt het toeristische centrum van de emiraten. Hier landen alle internationale vluchten en hier zijn de meeste hotels en shoppingmalls. Het is een fantastische vakantiebestemming met mooie stranden, luxe hotels en veel watersportmogelijkheden.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Musandam

Op het puntje van het Arabische schiereiland, geheel omgeven door de Arabische Emiraten, ligt Musandam, het schiereiland dat bij Oman hoort. De hoofdplaats is Khasab, een rustig vissersdorp met alleen maar laagbouw. Musandam staat bekend om haar ruige natuur. Zo lopen de bergen uit in zee waardoor er fjorden gevormd zijn. Een boottocht mag dan ook niet ontbreken. Tijdens de boottocht zult u vaak vergezeld worden door dolfijnen. Het gebied is dan ook zeer geschikt om te duiken en te snorkelen. Omdat Musandam nog niet zo lang op de toeristische agenda staat, zijn de voorzieningen er beperkt.

Sur

De kustplaats Sur (waar men de traditionele houten zeilboten, de dhows, maakt) is een prima uitvalsbasis  alvorens een nieuwe dag door de woestijn aanbreekt. Maar vanuit Sur kan men ook veel verschillende wadi’s bezoeken; rivierbeddingen die een deel van het jaar droog staan en daarom een bijzondere flora en fauna hebben.

Een ander hoogtepunt dat men vanuit Sur bereikt, is het schildpaddenstrand van Ras el Had. Onder leiding van een gids kan men 2x per dag op het strand zien hoe deze beschermde dieren hun eieren leggen en dan weer terug naar zee gaan.

Dubai

In de stad Dubai kijkt u uw ogen uit. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de ontwikkeling van wat eerst een klein vissersplaatsje was. Nu is het een hypermoderne, bruisende badplaats met shoppingmalls, een waterpretpark, een indoor skibaan en vele chique hotels. En nog steeds worden er hotels bijgebouwd. Alleen rondom de kreek heeft men het authentieke Dubai enigszins weten te behouden met een soukh, een museum en oude houten boten (dhows) waarop men tochten kan maken.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam-Dubai en Muscat –Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht Khasab – Muscat
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Aankomsttransfer op dag 1 van Dubai airport naar uw hotel
 • Vertrektransfer op dag 15 van uw hotel naar Muscat airport
 • Gedeelde transfer van Dubai naar Khasab
 • Hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/ douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Diners in Wahiba Sands en in Jebel Shams
 • Hele dag Dhow cruise in Khasab
 • Huurauto 2WD op genoemde dagen
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • CDW- diefstal- en aansprakelijkheidsverzekering met nul eigen risico
 • Glas- banden- bodem- dakschade met nul eigen risico
 • Internationaal rijbewijs is verplicht
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Visumkosten Oman bij aankomst (wordt aan de grens  geregeld), kosten OR 20,- per persoon
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Benzine
 • Ticketingfee airline
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Administratiekosten Mondi Reizen

Prijzen in euro’s :

Data 3* hotels
Vertrek Dagelijks 2397
1 persoonskamer 712
Toeslag vertrek 01/7 – 31/08 145

Minimum aantal deelnemers: 2

De gemiddelde temperatuur is 25°C in januari en 40°C in juli. Er valt zelden regen en de vochtigheidsgraad in de zomer is behoorlijk hoog.
Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan de V.A.E maar aangezien alles voorzien is van airco, is het een uitstekende “all-year-round-bestemming”. In Oman zijn het voor- en najaar de beste periodes.
U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt gratis bij aankomst op de luchthaven in Dubai geregeld. Het visum voor Oman wordt op de luchthaven geregeld, ± 14,- p.p.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Dubai. Wanneer u aankomt in Dubai staat onze agent hier op u te wachten. Vervolgens krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Dubai.

          

Dag 2  Na het ontbijt heeft u de hele dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld het hoogste gebouw ter wereld bezoeken,  de Burj Khalifa met een hoogte van 828 meter. Optioneel zou u een afternoon Desert Safari kunnen maken met barbeque, sandboarden en quadrijden. De overnachting zal in Dubai plaatsvinden.

Dag 3  Na het ontbijt heeft u nog een heerlijke dag in Dubai. U kunt een kijkje nemen in één van de vele enorme shopping malls. Ook zou u het Wild Wadi Waterpark kunnen bezoeken. Wilt u de dag in stijl afsluiten? Maak dan een helikoptertour over de Palmen eilanden. De overnachting zal in Dubai plaatsvinden.

Dag 4  Na het ontbijt krijgt u een transfer met andere gasten naar Khasab. Khasab is de hoofdplaats van het schiereiland Musandam dat ook bij Oman hoort maar helemaal omringt wordt door de Verenigde Arabische Emiraten. Indien u liever een privé transfer heeft is dit ook mogelijk. U passeert de emiraten Sharjah en Ras el Khaima en passeert dan de grens met Oman wanneer u het schiereiland Musandam oprijdt. De rest van de dag bent u vrij om het plaatsje Khasab te ontdekken. Een piepklein stadje met een haventje en een fort dat nu als museum dienst doet. de overnachting zal plaatsvinden in Khasab.

           

Dag 5  Na het ontbijt gaat u een hele dag een Dhow cruise door de fjorden maken. De lunch aan boord is inbegrepen en ook het snorkelen in het kraakheldere water. Boven water kunt u genieten van het uitzicht over de rustige fjorden met bergen eromheen. Onder water zult u vergezeld worden door dolfijnen en bijzondere vissen. De overnachting zal plaatsvinden in Khasab.

Dag 6  Na het ontbijt kunt u optioneel een halve dag een jeepsafari door de bergen maken. U rijdt langs dorpjes en bekende uitzichtpunten. De verschillende kleuren bruin en rood zijn werkelijk prachtig met op de achtergrond de fjorden. De rest van de middag kunt u genieten van het strand of het zwembad. Overnachting zal plaatsvinden in Khasab.

Dag  7 Na het ontbijt gaat u met de shuttle bus van het hotel naar de luchthaven van Khasab, waar u de vlucht naar Muscat neemt. In Muscat staat onze reisleiding u op te wachten om u naar het hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Muscat is het regeringscentrum, waar zich het Paleis van de Sultan bevindt. In Muttrah is het handelscentrum, waar ook een vismarkt en de soukh te vinden zijn. In Ruwi is het moderne commerciële centrum.De overnachting zal plaatsvinden in Muscat.

          

Dag 8  Na het ontbijt wordt uw huurauto afgeleverd bij het hotel. Nu kan uw autorondreis van start gaan! U rijdt langs de kust richting Sur. Onderweg kunt u verschillende stops maken in kleine dorpjes, op strandjes en bij Bimah Sinkhole: een gat in de bodem dat in de loop der jaren is ontstaan en waar turquoise water instroomt. U kunt hier een frisse duik nemen. De overnachting zal plaatsvinden net buiten Sur, direct aan zee.

          

Dag 9  Na het ontbijt kunt u door het centrum van Sur wandelen, waar de oude huizen met hun versierde ramen opvallen. Ook is het leuk om bij de dhow werven te gaan kijken. Hier worden de traditionele houten boten nog met de hand gemaakt. Daarna rijdt u naar Wahiba Sands, de grote zandwoestijn. Indien u per 2WD reist, krijgt u een transfer naar het kamp. Nadat u zich geïnstalleerd heeft in het kamp zou u optioneel kunnen Dune Bashen (met een jeep door de duinen rijden) waarbij ook een bezoek aan de Bedoeïene familie wordt gebracht. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Wahiba Sands.

Dag 10  Na het ontbijt rijdt u weer terug naar de hoofdweg en gaat u op weg naar Nizwa. Het landschap wordt groener en heuvelachtiger en in de verte ziet u het Harar gebergte al opdoemen. Onderweg zijn er dorpjes met markten maar ook oude ruïnes en verlaten dorpjes. Nizwa zelf is een gezellige plaats met een mooi fort, een soukh en een moskee. De overnachting zal plaatsvinden in Nizwa.

          

Dag 11  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Nizwa heeft een prachtige ligging en biedt mooie uitzichten. Een leuke bezienswaardigheid in Nizwa is de soukh , die geheel in zijn oude staat is teruggebracht en bekend staat om de vele zilveren sieraden. U kunt hier gezellig rondlopen. Maar ook buiten Nizwa is genoeg te zien, zoals de immense Hoota Cave of het Bahla fort. De overnachting zal plaatsvinden in Nizwa.

Dag 12 Na het ontbijt rijdt u de bergen in. Vanaf Al Hamra staat het hotel aangegeven op de borden dus met een 4WD kunt u zelf het hotel bereiken. Indien u  met een 2WD reist, krijgt u een transfer per 4WD vanaf Al Hamra. Het hotel is spectaculair gelegen op de rand van een berg. U kunt zelfs zwemmen met direct uitzicht op de bergen. Het diner en de overnachting vinden plaats in Jebel Shams.

          

Dag 13  Na het ontbijt rijdt u richting Muscat. Onderweg kunt u verschillende stops maken bij plantages, forten en ruïnes. Het dorpje Birkat el Mouz is ook heel bijzonder. Het is als het ware tegen de berg geplakt en is al eeuwen oud. Het is leuk om hier even doorheen te lopen. Aan het einde van de middag arriveert u in Muscat, waar u om 18:00 uur de huurauto bij het hotel weer inlevert. De overnachting zal plaatsvinden in Muscat in een luxe strandhotel.

Dag 14  Na het ontbijt heeft u een vrije dag in Muscat. U kunt optioneel een excursie boeken of genieten bij het zwembad of aan het prachtige privé strand. Overnachting in Muscat.

Dag 15  Na het ontbijt is uw laatste dag helaas aangebroken. De rest van de dag kunt u nog genieten van zon, zee en strand. Begin van de avond krijgt u een transfer naar de luchthaven van Muscat. Daar neemt u uw vlucht naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.