Loading...

Project Description

Vakantie Chili en Argentinië: 22-daagse autorondreis door Patagonië

Deze autorondreis voert u door Chileens en Argentijns Patagonië. De overweldigende natuur met haar gletsjers, meren en uitgestrekte bossen staat centraal. U start uw rondreis in de hoofdstad van Chili; Santiago. U komt langs verschillende nationale parken tijdens deze rondreis waaronder het vicente Pereze Rosales National Park, Los Glaciares National Park en het Torres del Paine National park. Tijdens deze rondreis gaat u verschillende wandeltochten maken door de prachtige flora en fauna van de twee landen. Uw reis eindigt in de historische stad Punta Arenas.

De 22-daagse Chili en Argentinië autorondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan. 

Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika. Het strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië. Het heeft in totaal 1.999.600 inwoners. De ontdekkingsreiziger die in 1520 als eerste Patagonië aandeed, beschreef het gebied als “het land van grote mensen”. Dat is frappant want Patagonië is vooral een gebied met spectaculaire landschappen en weinig mensen. Het bezit vele nationale parken met meren, vulkanen en besneeuwde bergtoppen.

 Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Lago General Carrera

Lago General Carrera is een meer gelegen in Patagonië en wordt gedeeld door Argentinië en Chili. Het meer heeft een oppervlakte van 1.850 km² waarvan 970 km² in de Chileense Aysén del General Carlos Ibáñez del Campo en 880 km² in de Argentijnse provincie Santa Cruz. Dit maakt het het grootste meer in Chili en het vierde grootste meer in Argentinië.

Torres del Paine National Park

Het Torres del Paine National Park is een park dat in het zuiden van Chili ligt. Het herbergt vele verschillende planten- en diersoorten en is uitgeroepen tot ‘Internationaal Werelderfgoed’.  De met sneeuw bedekte bergtoppen, de watervallen, de gletsjers en de ijsblauwe bergmeren maken het park uniek. Torres del Paine National Park ligt 112 km ten noorden van Puerto Natales en 312 km ten noorden van Punta Arenas. In 1959 werd het park opgericht als Parque Nacional de Turismo Lago Grey, maar het kreeg in 1970 zijn huidige naam.

Fitz Roy Mountain Range

Cerro Fitzroy is een 3.375 meter hoog gebergte gelegen in Patagonië. Het is wereldberoemd door haar verticale, granieten rotsen. De berg wordt ook wel ‘ de rokende berg’ genoemd omdat de wolken meestal rond de top van de berg blijven hangen. Ondanks haar gemiddelde hoogte  blijkt de berg extreem moeilijk te beklimmen. De haast verticale granieten flanken vereisen een zeer hoog technisch klimniveau. Ter vergelijking: terwijl op één dag wel honderd klimmers de top van de Mount Everest kunnen bereiken is er maar een enkele expeditie per jaar die de top van Fitzroy haalt.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 •   Middenklasse hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 •   Verzorging op basis van logies en ontbijt
 •   Airconditioned autohuur op genoemde dagen op basis van 2 personen in 4 xWD auto type F (andere type huurauto’s zijn op aanvraag)
 •   Schade- diefstal- en WA-verzekering met eigen risico
 •   Ongelimiteerd aantal kilometers
 •   ophaal- en afleveringskosten huurauto bij de luchthaven
 •   Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelastingen
 • Transfers
 • Benzine
 • Excursies en entreegelden
 • Eigen risico huurauto verzekering
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

De prijzen worden momenteel samengesteld, vraag onze reserveringsafdeling naar de prijs van uw vertrekdatum.

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een autorondreis kunt u desgewenst alle onderdelen aanpassen zoals de airline, de hotels, de huurauto en de route

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Santiago de Chili waar u morgen zult arriveren.

Dag 2  Vandaag arriveert u op het vliegveld van Santiago de Chili.  Hier wordt u welkom geheten door onze lokale agent en naar uw hotel gebracht voor uw overnachting. Santiago is de hoofdstad van Chili, de buitenwijken van de stad zijn omringd door wijngaarden. Santiago heeft hete droge zomers en zachte winters.

Dag 3 Nadat u hebt ontbeten wordt u naar het vliegveld van Santiago gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Puerto Montt. Op de luchthaven van Puerto Montt haalt u uw huurauto op en rijdt u vervolgens naar Petrohue. Petrohue ligt in het Vicente Pérez Rosales National Park, uw overnachting zal plaatsvinden in Petrohue.

Dag 4  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou een bezoek kunnen brengen aan het Vicente Perez Rosales National Park waar u aan verschillende buitenactiviteiten kunt deelnemen zoals kajakken, wandelen of vissen. U verblijft vannacht in Petrohue.

Dag 5  U start uw dag met een ontbijt, hierna rijdt u richting de Carretera Austral. De Carretera Austral is een lange weg die start in het noorden bij Puerto Montt en ruim 1.200 kilometer verderop eindigt. Onderweg rijdt u langs de Reloncavi Fjord en de prachtige rivieren van Petrohue, Cochamo en Puelo. Uw overnachting vindt in Hornopiren plaats.

Dag 6  Nadat u hebt ontbeten stapt u aan boord van een ferry voor een vier uur durende boottocht. Tijdens de tocht komt u langs het Cholgo kanaal en het mooie Comau Fjord. Na een korte stop stapt u op de volgende ferry die u naar Caleta Gonzalo brengt. U verblijft vannacht in Caleta Gonzalo.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou de bossen van het Pumalin Park kunnen bezoeken en een wandeling maken naar één van de verschillende uitkijkpunten. Vanuit de uitkijkpunten heeft u een adembenemend uitzicht. Uw overnachting zal plaatsvinden in Caleta Gonzalo.

Dag 8  Vandaag start u uw dag met een ontbijt, hierna rijdt u met de auto naar Risopatron Lake. Tijdens de rit heeft u indrukwekkend uitzichten over rivieren, meren, gletsjers en bergen. U zult in Pangue overnachten.

Dag 9  Na het ontbijt vertrekt u naar het interessante dorpje Puyuhuapi waar u een wandeling kunt maken door het Queulat National Park. Het nationale park heeft 1.540 vierkante kilometer aan bergen die bedekt zijn met gletsjers en naaldbossen. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Pangue.

Dag 10 Nadat u hebt ontbeten vervolgd u uw reis langs het Queulat National Park en door de spectaculaire valleien die de regio te bieden heeft. Voordat u in Coyhaique arriveert komt u langs het Simpson National Reserve. U verblijft vannacht in Coyhaique.

Dag 11  Na een vroeg ontbijt rijdt u naar het General Carrera Lake, hier kunt u een kijkje nemen bij de verschillende uitkijkpunten van het onbewoonde gebied. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Maple Caves. Uw  overnachting zal plaatsvinden dichtbij de kust van het General Carrera Lake.

Dag 12  Nadat u heeft genoten van een ontbijt heeft u de gehele dag de tijd om te genieten van het mooie landschap en de omgeving rondom het meer te verkennen. U verblijft vannacht dichtbij de kust van het General Carrera Lake.

Dag 13  Na het ontbijt rijdt u richting het Posadas Lake. Dit is een meer gelegen aan de rand van de zuidelijke Andes, vlakbij de grens tussen Chili en Argentinië. Het turquoise water en de tunnelvormige rots in het midden vormen een prachtig landschap. Uw overnachting zal plaatsvinden in de buurt van het Posadas Lake.

Dag 14  Vandaag maakt u zich na het ontbijt klaar voor een lange rit naar El Chalten langs route 40; de Patagonian Highway. El Chalten ligt in het National park Los Glaciares, aan de voet van de Cerro Chalten en de Cerro Torre. U overnacht in El Chalten.

Dag 15  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. U zou een wandeling kunnen maken door het National Park Los Glaciares. Een andere optie is om in de ochtend een boottocht te maken richting de Viedma gletsjer. Uw overnachting zal in El Chalten plaatsvinden.

Dag 16  Nadat u hebt ontbeten rijdt u naar het Viedma Lake om een grote gletsjer te bezichtigen namelijk de Lago Argentino. U verblijft vannacht in El Calafate.

Dag 17  ‘S ochtends rijdt u na het ontbijt naar de Perito Moreno Gletsjer. Het is één van de 48 gletsjers die worden gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, ‘s werelds op twee na grootste zoetwaterreservaat. Uw overnachting zal plaatsvinden in El Calafate.

Dag 18  Na het ontbijt reist u naar het binnenland van Chili via Cerro Castillo. U bent op weg naar één van de  mooiste nationale parken van het Amerikaanse continent: het Torres del Paine National Park. U kunt onderweg genieten van een prachtig uitzicht. Uw overnachting zal in de buurt van het Torres del Paine National Park plaatsvinden.

Dag 19  Nadat u hebt ontbeten heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt de vele bijzondere plekken van het park bezoeken zoals Lago Grey en de Grey Gletsjer. Ook kunt u verschillende wandelroutes maken, met of zonder gids. Onderweg ziet u ongetwijfeld de machtige condors vliegen, de vogel met de grootste spanwijdte ter wereld. U overnacht in de buurt van het Torres del Paine National Park.

Dag 20  Na het ontbijt rijdt naar Punta Arenas, u kunt deze historische stad gaan ontdekken die langs de kust van de Straat van Magellan ligt. Uw overnachting zal plaatsvinden in Punta Arenas.

Dag 21  Helaas komt aan ieder avontuur een einde. Na het ontbijt levert u uw huurauto weer in bij het vliegveld van Punta Arenas. Vanuit hier neemt u een comfortabele vlucht via Santiago naar Amsterdam waar u morgen zult arriveren.

Dag 22  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.